Det sker på Heltoften

367 kvadratkilometer ægte ferieoplevelser og aktiviteter – venter dig på Mors

Limfjordens største ø er kendt for sin enestående og afvekslende natur, for fjordens mange muligheder for aktiv ferie, og for de friske fisk og skaldyr, der bliver hentet i Limfjorden. Limfjorden sætter naturligvis sit præg på landskabet – et landskab, som gennem århundreder har betaget fastboende og gæster, herunder mange kunstnere.

Her på siden kan du bl.a. læse om Stille Retreat. Vi anbefaler desuden VisitMors og DestinationLimfjorden for masser af inspiration til turen.

Tid til fordybelse

Under dit ophold på Heltoften kan du virkelig trække stikket og nyde de mange muligheder i naturen for at lade op og bare være.

Med en placering mellem Hanklit og Salgerhøj i det fantastiske molerlandskab er der mange muligheder for gå- og cykelture. Og på Heltoften hjælper vi gerne med tips og forslag.

Skibsted Strand med egen badebro ligger i gå-afstand (3 km) fra Heltoften og Kystruten, de 160 km. rundt om, Mors rundt passerer Heltoften.

Der er også mulighed for en stilheds- og fordybelses-retreat i samarbejde med Room Yoga. Læs mere og find kommende datoer her.

 

Priser & booking

Aktiv ferie

Er du til en aktiv ferie, er Mors og Nykøbing hvert år hjemsted for Kulturmødet i slutningen af august. Det tiltrækker op mod 25-30.000 mennesker, og spækket med kulturelle oplevelser i verdensklasse og spændende debatter, er der mere end rigeligt at forholde sig til.

Nykøbing er også kendt som Danmarks Skaldyrshovedstad, hvilket giver gode muligheder for gastronomiske oplevelser. En del restauranter serverer eksempelvis øens ”nationalspise” – blåmuslinger.

Der er mange lokale fødevareproducenter og vil du bevæge dig lidt uden for øen også, kan du at sammensætte din egen spændende food-safari.

Find fossiler i moleret

Moleret er unikt for Mors og ligger overalt i undergrunden omkring Heltoften og på hele Nordmors.

Faktisk findes moleret kun her på Mors og på Fur, og ingen andre steder i verden. Derfor har du rig mulighed for at finde en fossil på stranden, f. eks. et forstenet søpindsvin, eller gå på molermuseet og se alle de spændende fund, der er gjort i den 55 mio. år gamle undergrund.

Moler på Mors