Din værtinde

Hej, jeg hedder Anette.

”Hvordan er du egentlig endt her, Anette? Er du fra Mors? Det må være spændende at have et bed & breakfast. Kan du leve af det her?” Det er blot nogle af de kommentarer, alle de dejlige gæster kommer med, når de besøger mit skønne sted. For jeg elsker virkelig at bo her på Nordmors i den allersmukkeste natur blandt en masse dejlige mennesker.

I 2005 var min mand John og jeg på udkig efter et sommerhus og ad omveje fandt vi Heltoften, som også dengang var drevet som bed & breakfast. Specielt jeg blev meget forelsket i stedet og så mulighederne for også at realisere en gammel drøm om at lave et bed & breakfast. Og John måtte overgive sig og kunne dyrke sin passion for kunst i det tilhørende galleri. Et større renoveringsarbejde ude og inde gik i gang og i sommeren 2006 kunne vi slå dørene op for de første overnattende gæster. Og det til trods for at John inden havde fået konstateret en uhelbredelig knoglemarvscancer. Heltoften blev for os begge i en svær periode en helle og det at bygge noget nyt op mens han sloges med sygdommen, var godt for os begge. Og vore voksne børn elskede stedet. I sommeren 2007 kunne vi så åbne Galleriet med udstillende kunstnere og kunsthåndværk, og det var en kæmpesejr for os begge.

Vi havde begge svært ved at kommer herfra når hverdagen kaldte, så vi blev enige om at sælge huset i Sdr. Bjert og finde en løsning for mig med job i Vejle. Desværre blussede Johns sygdom op og han døde i maj 2008. Hvad skulle jeg nu? På en vandring på Camino del Santiago samme år endte jeg med at nå frem til, at jeg ville bo fast på Heltoften og køre til Vejle. Og det gjorde jeg i 9 år til jeg gik på pension i 2017. Galleriet lukkede jeg i 2019 og det kan nu lejes som bolig.

Jeg drev samtidig både Galleri og BB i alle årene, og det blev på mange måder min vej gennem sorg og fortvivlelse. Senere er en ny John kommet ind i mit liv og ham kan man af og til også møde her. Ud over at drive Heltoften, er jeg jo så privilegeret, at jeg selv kan tilrettelægge mit liv. Så lige nu er jeg formand for Regional Madkultur Thy/Mors. Noget, som både Heltoften og jeg profiterer af i form af et netværk for lokale råvarer. Det betyder at vi bestræber os på at servere så mange lokale råvarer som muligt til morgenmad. Desuden er jeg glad for at synge i Nordmorskoret og er med i en loge for kvinder. Og så sidder jeg i bestyrelsen for Morsø Erhvervsråd – et rigtig spændende arbejde. Endelig er jeg også medlem bestyrelsen for Højskolen Mors, en ret ny højskole med fokus på kultur, permakultur og bæredygtighed. Højskjolen ligger lige i nabolaget i Flade.

Og ja, jeg elsker at have bed & breakfast. Og ja, det er et knokkelarbejde. Og ja, der kommer så mange dejlige og spændende mennesker. Og ja, man kan godt leve af det, selv om jeg også er glad for at have min pension som basis. Og ja – jeg er halv morsingbo og meget stolt af det. Min far var fra Vestmors, og min familie er talstærke heroppe. Og – mine børn, svigerbørn og 8 børnebørn elsker at komme her og slutte en dejlig dag af med pølser, snobrød og gode snakke omkring bålet.

Anette Jensen - din værtinde på Heltoften Bed & Breakfast