Heltoftens rabarber-marmelade

Ingredienser

  1. 6-7 pæne rabarberstængler (ca. 1 kilo)
  2. 2-3 let melede æbler
  3. 1 økologisk citron med skræl
  4. Ca. 15. g rå ingefær.
  5. Ca. 750 g. syltesukker

Sådan gør du

  1. Rengør rabarberne og skær dem i ca. 1/1-1 cm skiver. Læg dem i en gryde.
  2. Æblerne skrælles og skæres i tern og læg dem i gryden.
  3. Skyl citronen godt, skær enderne væk og skær den i små fine tern med skræl. Læg det i gryden.
  4. Skræl ingefær og skær den i bitte små tern og hæld det i gryden til resten.
  5. Tilsæt ca. 1 – ½ dl. Vand, kun lige for at frugten ikke skal brænde på og tænd ved svag varme (3-4) og lad blandingen ganske langsomt komme i kog under låg.. Rør adskillige gange i massen og når rabarber og æbler er ved at være kogt ud, skrues op for gryden og syltesukker tilsættes. Massen med sukker koges ved svag varme i ca. 10 min (se anvisning på posen) og hældes straks derefter på rene skoldede glas med tætsluttende låg. Glassene lukkes straks.
  6. Du har nu en marmelade, der for alvor smager af sommer og friskhed. Velbekomme.