Heltoftens rabarber-marmelade
Ingredienser
- 6-7 pæne rabarberstængler (ca. 1 kilo)
- 2-3 let melede æbler
- 1 økologisk citron med skræl
- Ca. 15. g rå ingefær.
- Ca. 750 g. syltesukker
Sådan gør du
- Rengør rabarberne og skær dem i ca. 1/1-1 cm skiver. Læg dem i en gryde.
- Æblerne skrælles og skæres i tern og læg dem i gryden.
- Skyl citronen godt, skær enderne væk og skær den i små fine tern med skræl. Læg det i gryden.
- Skræl ingefær og skær den i bitte små tern og hæld det i gryden til resten.
- Tilsæt ca. 1 – ½ dl. Vand, kun lige for at frugten ikke skal brænde på og tænd ved svag varme (3-4) og lad blandingen ganske langsomt komme i kog under låg.. Rør adskillige gange i massen og når rabarber og æbler er ved at være kogt ud, skrues op for gryden og syltesukker tilsættes. Massen med sukker koges ved svag varme i ca. 10 min (se anvisning på posen) og hældes straks derefter på rene skoldede glas med tætsluttende låg. Glassene lukkes straks.
- Du har nu en marmelade, der for alvor smager af sommer og friskhed. Velbekomme.