Heltoftens morgen-omlelet

Vi serverer ofte omeletter til morgenmad her på stedet. Og både med og uden grønsager. Alt efter hvad vi har i huset eller ”lige synes”.

Til 2 personer

  • 2 store eller 3 små friske æg
  • 2-3 ss vand
  • 1 knivspids salt
  • Evt. 2-3 ss friskhakkede grønsager/løg
  • Eller en skive ristet serranoskinke
  • Purløg eller andet grønt drys.’
  • Rapsolie til stegning

Sådan gør du

  1. Tænd for en lille stegepande på fuld varme. Hvis du vil have ristet serranoskinke, så læg den på en tør pande og lad den riste på begge sider til den er sprød.
  2. Tag skinken af og hæld ca. 1 ss rapsolie på panden.
  3. Svits evt. finthakkede grønsager meget let – kun et par minutter.
  4. Hæld evt. lidt mere olie på, skru ned på halv styrke, (fra 9 til 5 ex)
  5. Pisk æggene godt sammen med salt og vand med en gaffel.
  6. Hæld massen på panden og læg låg på.
  7. Lad massen stivne og hæve under låg ca. 3-5 minutter.
  8. Når omeletten er færdig , hælder du den over på en tallerken og folder den elegant
  9. Pynt evt. med ristet serranoskinke og grøndt drys. Velbekomme.
Omelet opskrift - færdig og pyntet omelet